skip to Main Content
Werkwijze

Matric Organisatieadvies ondersteunt zorginstellingen om structurele veranderingen en verbeteringen door te voeren. Dat doen we met advies, training, project- en/of interim-management.

Waar wij voor staan

  • Een gezonde organisatie in drie stappen
  • Advies, interim-management of training

Een gezondere organisatie in drie stappen

  1. Kennismaken – Loopt u vast met de organisatie van uw zorginstelling? Graag komen wij met u in gesprek. Eerst aftastend en vrijblijvend. Begrijpen we elkaar? Hebben we beiden het goede gevoel? Daarna bespreken we de concrete stappen, formuleren we de haalbare doelen en creëren we samen met u de oplossingen.
  1. Doorlichten – Ons advies baseren we op een grondige analyse van de huidige situatie binnen uw zorginstelling. Daarbij maken wij gebruik van de door onszelf ontwikkelde werkwijze en analysetools. De online tool Prompt Health Care geeft ons inzicht in resultaten van interventies op de lage termijn.
  1. Implementeren – Nadat we samen het verbeterplan hebben vastgesteld, gaan we aan de slag. Naast adviesbegeleiding en trainingen kan dat in de vorm van project- en/of interim-management. Het effect dat we bereiken toetsen we periodiek aan de vastgestelde doelen.

Advies, management & training

Advies – Hecht u belang aan een onafhankelijke beoordeling van uw zorginstelling? Door gebruik te maken van beproefde methodieken en analysetools maken wij een grondige analyse van uw situatie. Wij kennen de sector en spreken uw taal. Dat herkent u in het advies dat wij geven. In de begeleiding en uitvoering werken wij samen met u om onderbouwde verbeteringen met toegevoegde waarde te realiseren.

Interim-management – Bevindt uw organisatie zich in een transitiefase waarin u op korte termijn een fundamentele verandering in structuur, werkwijze en/of financiële situatie wilt bewerkstelligen? Interim-management kan hierbij uitkomst bieden. Door doelgericht te werken, onafhankelijk en onbevooroordeeld te reflecteren op stijl en gedrag van medewerkers, realiseren we samen met u de gewenste verandering.

Training – Organisaties moeten tijdig knelpunten kunnen signaleren om proactief bij te sturen. Hoe speelt u in op de veranderende samenleving n zorgmarkt? Matric Organisatieadvies ondersteunt hierbij en biedt o.a. twee incompany trainingen:

  • Trainingsprogramma voor planners in de zorg
  • Workshop patiëntgericht organiseren

“De grootste successen zijn degene die je kunt delen met allen die ze mogelijk gemaakt hebben.”

Back To Top